8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Corona update : Leerkrachten de Terp missen kinderen – Reigerhof soepeler – afvalstation langer open en meer – bevrijdingsconcert Moordrecht geannuleerd

In afwachting op de mogelijke versoepeling van de maatregelen van het kabinet zijn er nog steeds nieuwsitems die binnenkomen. Hieronder het kleine nieuws van de afgelopen dagen:

De juffen van Jenaplan school de Terp hebben een geweldig leuke video opgenomen. De leerkrachten missen hun leerlingen en laten dat zien in de onderstaande video. Voorlezen aan knuffels is toch maar niets, liever echter kleuters.

Afvalbrengstation voortaan vanaf 10:00 uur open

De gemeente Zuidplas heeft de openingstijden voor het afvalbrengstation van Nieuwerkerk aan den IJssel uitgebreid. Tot en met 11 mei is het afvalbrengstation vanaf 10 uur open van maandag tot en met zaterdag. Hiermee zal de file afnemen en worden de verkeersregelaars met rust gelaten. Al twee maal is er een verkeersregelaar aangereden.

Eenrichtingsverkeer in de Reigerhof soepeler gemaakt

De winkeliers in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben in overleg met de gemeente het ingestelde eenrichtingsverkeer soepeler gemaakt. Nu wordt met pijlen op de grond de looproute en de afstand getoond

Bevrijdingsconcert Moordrecht 2 mei geannuleerd

De organisatie laat weten “Helaas moeten wij u meedelen dat het Bevrijdingsconcert van 2 mei 2020 in de Dorpskerk van Moordrecht GEANNULEERD is. In overleg met de gemeente Zuidplas bekijken we de komende tijd de situatie. Op dit moment is nog niet te zeggen of concert op een later tijdstip door kan gaan. Zodra er meer bekend is, dan hopen wij u zo spoedig mogelijk te informeren“.

Dit was een van de evenementen die door de maatregelen niet door kan gaan. “Wij wensen u allen veel sterkte toe in deze tijd, bovenal gezondheid, maar ook aan allen die op dit moment werken in vitale beroepen om het virus in bedwang te krijgen” aldus de organisatie.

Advertentie