8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Hoezitdat.info chat meer bereikbaar

De spreekuurtijden van de chat op jongerenwebsite Hoezitdat.info zijn uitgebreid. Jongeren in de regio Hollands Midden kunnen vanaf nu dagelijks chatten met een jeugdarts of -verpleegkundige van de GGD. De chat is voor hen ook nu een gemakkelijk bereikbare weg naar hulp en advies.

De chat voor jongeren is op werkdagen voortaan vanaf 14.00 uur beschikbaar en blijft open tot 22.00 uur. Ook op zaterdag kunnen jongeren tussen 18.00 en 20.00 uur met hun vragen terecht op de chat. De chattijden op zondag zijn niet veranderd, dit blijft van 18.00 tot 20.00 uur.

Anoniem en betrouwbaar

Een jeugdverpleegkundige van de GGD geeft antwoord op de vragen. Dit kan een jeugdverpleegkundige van de GGD Hollands Midden zijn, maar ook een verpleegkundige uit een andere regio. Hij of zij staat klaar om te luisteren en te helpen met het zoeken naar antwoorden op eenvoudige, maar ook lastigere vragen. Hoezitdat.info maakt gebruik van de landelijke JouwGGD-chat. De hulp is betrouwbaar en de chat is anoniem.

Chat nu extra belangrijk Jongeren maken goed gebruik van de chat. Verruiming van de openingstijden was al gepland vóór de coronacrisis. De ruimere bereikbaarheid van de chat is juist nú belangrijk omdat jongeren er op een makkelijke manier gesteund kunnen worden.

Corona en meer

Op www.hoezitdat.info/corona staat veel informatie voor jongeren over het coronavirus. Zij kunnen hun verhalen, zorgen, tips om thuis te doen en meer over corona delen op het ervaringenforum.

Ook op andere vragen vinden jongeren een antwoord op Hoezitdat. Bijvoorbeeld over hun lijf, de liefde, vriendschap, roken, alcohol, drugs, school of hun toekomst. De website is ook leuk! Bijna iedere dag vinden ze er nieuwe filmpjes, thema’s, blogs, testjes of ervaringsverhalen van andere jongeren.

Advertentie