8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Stijging COVID-19 besmettingen op 22 april – opnamen stabiel

Het aantal mensen die positief getest zijn op COVID-19 is Zuidplas en Waddinxveen gestegen. In Zuidplas is het aantal besmettingen gestegen met 4 tot 105 en in Waddinxveen kwam er één besmetting bij en steeg het totaal tot 45 patiënten.

Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. In Gouda kwamen er in 1 dag maar liefst 11 nieuwe besmettingen erbij gekomen.

Qua ziekenhuis opnamen is het aantal patiënten aardig stabiel gebleven, in Waddinxveen is er één patiënt met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. In Zuidplas, Gouda en Capelle aan den IJssel is het aantal gelijk gebleven.

Bij Zuidplas en Waddinxveen zijn er geen mensen afgelopen dagen aangemeld bij het RIVM waarvan aangetoond dat de patiënt overleden is aan COVID-19. Vooral vanuit de verpleeghuizen komt het signaal dat hier niet altijd op getest wordt. Het CBS schat daarom het aantal mensen dat overleden is mogelijk twee maal zoveel kan zijn.

Advertentie