8.5 C
New York
woensdag 12 mei 2021

RIVM meldt weer overleden coronapatiënt uit Zuidplas

In de dagelijkse cijfers van het RIVM heeft deze organisatie opnieuw een overleden patiënt aan het COVID-19 virus uit Zuidplas gemeld. Hiermee is het aantal officiëel overleden mensen uit de gemeente op 10 gekomen. Waddinxveen blijft op 5 staan en bleef daarmee, net als Gouda, gelijk aan gisteren. In Capelle is er één overlijdensgeval gemeld.

De echte cijfers liggen veel hoger dan die van het RIVM omdat niet alle overleden mensen zijn getest op COVID-19. Het CBS heeft daarom een wekelijkse analyse van alle sterfgevallen en zag hierin een stijging ten opzichte van 2019 in dezelfde periode. Volgens het CBS neemt deze afwijking wel af. In Zuidplas is het pas 2 weken een fors hoger aantal mensen, de afgelopen twee weken overleden er 62% meer mensen dan het vorige jaar. Waddinxveen heeft alleen afgelopen week een stijging van 25%, in Capelle is dat bijna het dubbele aantal ten opzichte van 2019.

Het aantal besmettingen in Zuidplas groeide de afgelopen week met 20%. In totaal zijn er nu 112 patiënten die positief zijn getest op het corona virus. Het aantal ziekenhuisopnamen bleef gelijk aan de voorgaande dag. Omdat niet iedereen getest wordt, is het aantal besmettingen hoger.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg