8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Nationale molentocht op 9 en 10 mei afgelast

De stichting Molenviergang Tweemanspolder uit Zevenhuizen laat in een persbericht weten dat de molendag op 9 en 10 mei aanstaande is afgelast: “Tot onze spijt moeten wij U mededelen dat op advies van onze vereniging De Hollandsche Molen de festiviteiten rond de jaarlijkse nationale molendag op 9 en 10 mei van dit jaar wordt afgelast“.

De molens zullen op deze dagen dus niet draaien of worden versierd en zal er geen toelichting worden gegeven door de molenaars. “Het spreekt ons inziens voor zich dat we deze maatregel treffen vanwege de coronacrisis, waarbij samenscholingen zoveel als mogelijk moeten worden vermeden, zo ook markante punten van samenkomst moeten worden voorkomen” aldus de stichting.

De stichting roept ook op om niet naar de molens te komen, de parkeerplaats bij de molenviergang is in de weekeinden al afgezet door de gemeente Zuiplas :”Wij dringen er bij U als recreant of recreatieve fietser dan ook op aan om de molenviergang niet als bestemming van uw vrije tijd te kiezen en een bezoek aan de molenviergang te vermijden“.

Advertentie