8.5 C
New York
woensdag 12 mei 2021

Na lichte groei nu weer stabiele cijfers COVID-19 in Zuidplas

De afgelopen dagen zijn er in Zuidplas twee patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus maar na het lange Koningsdagweekend is dat aantal weer gestabiliseerd. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM van woensdag 29 april 2020. Maar daar waar stabilisatie is te zien in Zuidplas en Waddinxveen is het aantal overleden mensen in Capelle aan den IJssel en Gouda ineens fors toegenomen. Mogelijk is dat de achterstallige registratie van overlijdensgevallen.

De stijging van het aantal mensen dat moet worden opgenomen in een ziekenhuis door de gevolgen van het COVID-19 virus staat in de regio redelijk stabiel en kent niet de groei die het aantal overleden patiënten laat zien. Alleen in Capelle is dat aantal vlak voor het weekend snel toegenomen. In alle gemeente rond Zuidplas is de toename al een week tussen de 0,2 en 1,8% per dag, iets wat twee weken geleden nog 5 tot 6% per dag was.

Gouwe IJssel Nieuws kreeg de vraag of alle aantallen per dorp ook zichtbaar zijn. De cijfers die iedereen van het RIVM krijgt is echter vastgelegd op de gemeente aldus Burgemeester Weber ons eerder vertelde in een video interview.

Het aantal mensen die positief reageren op een corona test is net als het aantal opnamen heel stabiel met hier en daar een enkele nieuwe besmetting. Overigens zijn er hoogst waarschijnlijk veel meer mensen besmet met het virus omdat niet alle patiënten worden getest. Voor zorgpersoneel heeft de GGD Hollands Midden een “teststraat” ingericht.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg