8.5 C
New York
woensdag 12 mei 2021

RIVM maakt melding van twee overleden inwoners Zuidplas op 2 mei

Het RIVM heeft in haar dagelijkse cijfers van 2 mei 2020 wederom melding gemaakt van twee inwoners uit Zuidplas die zijn overleden aan het COVID-19 virus.

Het totaal is nu 19 inwoners van Zuidplas bekend die overleden zijn aan het virus. Het gaat echter alleen om mensen bij wie na het overlijden via een test de ziekte is vastgesteld. Het RIVM gaat er vanuit dat dit aantal nog veel hoger is.

Gouwe IJssel Nieuws kreeg wederom de vraag of deze cijfers ook per dorp beschikbaar zijn in de gemeente. Maar de GGD Hollands Midden meldt het per gemeente aan het RIVM, welke dit plaatst in haar rapportage. Ook in Gouda en Capelle waren er bij het RIVM mensen als overleden gemeld, Waddinxveen heeft een stabiel beeld met al 2 weken op vijf overleden patiënten. In Capelle aan den IJssel zijn er inmiddels meer mensen overleden dan opgenomen geweest.

Opvallend is dat het aantal mensen dat is opgenomen aan het coronavirus al een week hetzelfde is in Zuidplas. Dat stabiele beeld qua opnamen is ook van toepassing in de regiogemeenten. Hieruit mag de conclusie worden getrokken dat veel mensen die overlijden niet altijd in het ziekenhuis liggen maar bijvoorbeeld in verpleeghuizen.

Het aantal officiële aantal mensen dat getest is op COVID-19 blijft ook redelijk stabiel te noemen. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg