8.5 C
New York
woensdag 12 mei 2021

RIVM maakt stabiele coronacijfers op 5 mei bekend voor Zuidplas en Waddinxveen

De cijfers in de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen tonen relatief stabiele cijfers qua overleden en opgenomen patiënten. Slechts een inwoner van Zuidplas werd opgenomen het ziekenhuis. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM op 5 mei bekend heeft gemaakt.

Vooral voor het weekeinde liep het aantal mensen waarvan aangetoond is dat de patiënt overleden is aan COVID-19 in Zuidplas van 14 naar 19 en in Waddinxveen groeide dit aantal van 5 naar 6. De afgelopen 3 dagen zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld bij het RIVM. Dit aantal kan hoger zijn omdat niet iedereen die overlijdt getest wordt op het virus. Afgelopen week liep het aantal overleden mensen aan corona in Capelle op met 10 en in Gouda met 2.

Wel werden er in Zuidplas afgelopen drie dagen mensen positief getest op COVID-19 en in Waddinxveen twee. De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg