8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Digitale bewonersbijeenkomst Huis van Hoop

Op woensdag 13 mei om 19.30 uur vindt de digitale bewonersbijeenkomst plaats over het Huis van Hoop. Woonpartners Midden-Holland, De Hoop ggz en gemeente Zuidplas organiseren deze bijeenkomst om informatie te geven over de dertien plekken in Nieuwerkerk aan den IJssel voor Beschut Wonen.

Iedereen die belangstelling heeft, kan zich aanmelden om aan de bijeenkomst online deel te nemen en digitaal vragen stellen aan René Mascini (directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland), Stef Rijkaart (teamleider Huis van Hoop Zuidplas) en Daan de Haas (wethouder gemeente Zuidplas) van de betrokken partijen. Deze vragen worden verzameld en kunnen in het vraaggesprek voorgelegd worden. Het college van B&W heeft inmiddels wel al een besluit genomen over de komst van de Hoop.

De plekken voor Beschut Wonen komen in de nieuwbouwwijk Esse Zoom Laag. Huizen van Hoop zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan structuur, gezelschap en begeleiding, na een behandeling voor verslaving en/of psychische problemen.

In een Huis van Hoop worden zij daarin voorzien. Het is de bedoeling dat ze daarna doorstromen naar een plek waar zij geheel op zichzelf wonen. ‘Kernbewonersgezinnen’ zorgen mede voor een prettig leefklimaat. Woonpartners Midden-Holland en De Hoop ggz hebben samen dit initiatief ontwikkeld, het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zuidplas heeft hiermee eind april ingestemd.

De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan via de internetpagina http://huisvanhoop.eventbrite.nl Iedereen die zich aanmeldt, krijgt zo toegang tot de livestream op 13 mei. De link naar de livestream wordt tevens gepubliceerd op de website van de betrokken partijen. De digitale bewonersbijeenkomst wordt opgenomen, zodat vanaf 14 mei teruggekeken kan worden. Vragen aan de drie partijen kunnen al ingezonden worden via info@woonpartners-mh.nl. Ook zal er tijdens de bijeenkomst een gelegenheid zijn om vragen digitaal te stellen. Op de website van Woonpartners Midden-Holland staat een lijst van mogelijke vragen en antwoorden die tot nu toe al gesteld zijn.

Advertentie