8.5 C
New York
woensdag 12 mei 2021

Stabilisatie corona patiënten op 7 mei volgens het RIVM in Zuidplas

In de dagelijkse update van de cijfers van het RIVM van donderdag 7 mei is gebleken dat in de regio van Zuidplas de cijfers stabiel te noemen zijn. In Zuidplas, Gouda en Waddinxveen zijn er geen stijgingen te zien in het aantal besmettingen, dit aantal liep wel op in Capelle aan den IJssel.

Het aantal besmettingen is hoogst waarschijnlijk veel hoger omdat niet iedereen met klachten ook een test krijgt. Wel wordt het aantal testen verder uitgebreid liet het kabinet gisteren weten.

Ook het aantal ziekenhuis opnamen van mensen met het COVID-19 virus liep alleen op in Capelle aan den IJssel met 1 patiënt naar 45.

In Zuidplas, Gouda en Waddinxveen zijn er geen nieuwe overleden patiënten gemeld bij het RIVM. In Capelle overleden er twee mensen, wat het totaal op 50 brengt. De afgelopen dagen kwamen er in Zuidplas, Waddinxveen en Gouda geen overlijdensgevallen bij.

Als alle cijfers tegen elkaar in de regio worden weggezet, is te zien dat er sprake is van een curve die fors aan het afvlakken is. Deze afvlakking is ook landelijk te zien waardoor het kabinet de maatregelen heeft genomen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg