8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Oogstfeest en Vlootschouw 2020 gaan niet door

Met de maatregelen van het kabinet en de twijfel van hoe verder zorgt ervoor dat het Oogstfest in Zevenhuizen en de vlootschouw in Nieuwerkerk dit jaar niet doorgaan.

In het Hart van Holland, huis-aan-huisblad in Zuidplas laat de organisatie weten :”Met pijn in het hart moesten de oogstfeestheren concluderen: het zit er niet in voor 2020. Arie Dijkshoorn: “We balen als een stekker, want je gunt iedereen na maanden van afzien een groot feest, maar ik denk dat we een verstandige beslissing hebben genomen. Een half Oogstfeest bestaat niet.”

Het Oogstfeest stond gepland op 5 september. De organisatie en hoofdsponsor Scherp Verpakkingen laat in de krant weten hoofdsponsor te blijven. Maar niet alleen het grootste evenement van Zuidplas gaat niet door, ook de vlootschouw, vlak achter het Oogstfeest zal in 2020 niet door gaan.

Stichting Evenement laat aan Gouwe IJssel Nieuws weten dat het wel na 1 september is maar we nog steeds niet weten waar we aan toe zijn. In het Wijde Gat in Nieuwerkerk aan den IJssel drommen mensen vaak samen om te kijken naar de bootjes en de wereldberoemde lasershow. Hierdoor vreest de organisatie dat men niet de anderhalvemeter maatregel kan handhaven.

Er is hard gewerkt maar helaas moeten we het evenement annuleren. Het is het eerste evenement in maanden dus zijn we bang dat mensen er massaal op afkomen” aldus Liane Boele van stichting Evenement. Over de andere evenementen van haar stichting zoals truckringsteken en de intocht van Sinterklaas is nog geen beslissing genomen.

Stichting VEDJ moet nog een besluit nemen over de Dance Parade op 12 september. De organisatie probeert van de gemeente over de lijn duidelijkheid te krijgen. De woordvoerder liet aan Gouwe IJssel Nieuws weten:”De gemeente Zuidplas volgt de landelijke richtlijnen met betrekking tot de bestrijding van het Corona virus. Op dit moment is niet bekend of evenementen na 1 september doorgang kunnen vinden. Indien evenementen na 1 september wel toegestaan zijn, dan maken organisatoren hun eigen afweging om het evenement wel of niet door te laten gaan“.

Wie het evenement moet uitstellen tot een volgend jaar zal de gehele molen der aanvraag moeten doorgaan aldus de gemeente Zuidplas “Er zal opnieuw gekeken worden naar de veiligheidsaspecten“.

Advertentie