8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Project “Buiten schilderen – En plein air”

Als gevolg van het rondwaren van het Covid-19 virus zijn voorlopig veel activiteiten op het culturele vlak, zoals exposities, kunstlezingen, theatervoorstellingen, enzovoorts afgelast.

Wel zien we dat er diverse alternatieve activiteiten worden opgestart om toch enigszins te voorzien in de behoefte aan “Cultuurhonger”. Te denken valt aan initiatieven als #kunstvoorjeraam, een landelijke actie, waarbij mensen worden opgeroepen om zelf gemaakte kunstvoorwerpen voor hun raam te zetten en dit te melden op sociale media, zodat mensen hiernaar kunnen kijken. In Zuidplas en omgeving lopen ook soortgelijke initiatieven als Toon je kunst in Zuidplas en Kunst voor je raam 2020 van de Kunstkring Prins Alexander in Rotterdam.

Ook de stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ) heeft een project lopen, genaamd “Buiten schilderen – En plein air”. Daarbij worden geïnteresseerden opgeroepen om erop uit te trekken om mooie plekjes in de natuur in Zuidplas vast te leggen via schilderij, foto, collage of anderszins. Inmiddels is een twaalftal personen hiermee aan de slag gegaan. En aanmelden kan nog steeds via sbkzuidplas@gmail.com. In de maand juni zal een selectie van deze werken worden getoond op de website van SBKZ: www.sbkzuidplas.nl. De bedoeling is om in september een “live” expositie te organiseren, waarbij dan alle deelnemers hun werken kunnen tonen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg