8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

U wilt hier linksaf, hoe doet u dat?

Bij de inrichting van de rotonde op de Hoofdweg/Laan van Avant-Garde is een gevaarlijke situatie ontstaan voor automobilisten. Een aannemer heeft bij het aanbrengen van wegmarkeringen de mallen verkeerd gebruikt. Hierdoor lijkt het of bestuurders linksaf de rotonde moeten oprijden om richting Rotterdam Nesselande te gaan. Van de (gevaarlijke) situatie is inmiddels melding gemaakt bij de gemeente Zuidplas.

De reconstructie van de Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel is nog volop bezig. De wegdelen, die inmiddels klaar zijn, worden voorzien van de nodige wegmarkeringen om het verkeer de juiste kant op te sturen. Door de foutieve wegmarkering bij het naderen van de rotonde vanuit Capelle wordt het verkeer richting Laan van Avant-Garde linksaf de rotonde op gestuurd, wat uiteraard niet de bedoeling is.

Update: gemeente Zuidplas laat weten dat het beheer van deze reconstructie bij de gemeente Rotterdam ligt, en dat de melding inmiddels is doorgespeeld.

 

Advertentie