8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Vanaf 25 mei weer zwemmen in Polderbad en de Zuidplas!

Sinds zondag 15 maart ligt het water in de zwembaden er al roerloos bij. In het hele land gingen alle deuren op slot en mocht er niet meer gezwommen worden. Ook het Polderbad in Nieuwerkerk en het zwembad in Moordrecht werden per direct gesloten.

Nu, 9 weken later, gaat Sportstichting Zuidplas, in overeenstemming met de gemeente, de zwembaden weer openen. Vanaf maandag 25 mei kan er weer gezwommen worden in beide zwembaden. Met een aangepaste openstelling en diverse maatregelen wordt er voor gezorgd dat kinderen op een veilige manier naar zwemles kunnen. Zo worden bijvoorbeeld de lesgroepjes verkleind om het aantal gasten in de panden te beperken.

Alle ouders en verzorgers van zwemleskinderen worden in de loop van de week geïnformeerd over hoe de zwemlessen precies gaan verlopen. Ook voor volwassenen wordt er ruimte gecreëerd om weer te komen zwemmen.

Nog niet recreatief, wel banenzwemmen na reservering

Hoewel het recreatieve vrij zwemmen voorlopig niet mogelijk zal zijn kunnen er vanaf 25 mei wel weer baantjes worden getrokken tijdens het banenzwemmen. Ook hier worden diverse maatregelen genomen om de veiligheid van gasten en personeel te waarborgen. Zo kan er bijvoorbeeld niet zonder reservering gezwommen worden, en wordt het aantal zwemmers in het bad beperkt.

Deze week wordt nog benut om de laatste voorbereidingen te treffen. Maandag 25 mei om 11.00 kunnen de eerste zwemmers het water weer in. Meer informatie op de website van de sportstichting Zuidplas

Advertentie