8.5 C
New York
vrijdag 23 oktober 2020

CDA Zuidplas vraagt het college tijdelijke maatregelen te treffen voor horecaondernemers en sportverenigingen

Benno de Ruiter, fractielid van CDA Zuidplas, is de laatste dagen benaderd door verschillende horeca ondernemers uit de verschillende dorpen. De rode draad van de vragen was ‘Is het mogelijk om tijdelijk meer terras ruimte te krijgen?’

Het CDA legt deze vraag nu bij het college. ‘Horecagelegenheden zijn een belangrijk onderdeel van onze dorpen. Sociale contacten vormen een basis voor samen zijn’, aldus de Ruiter. ‘Door de huidige maatregelen, kunnen er minder gasten aanwezig zijn in de horeca gelegenheid. Uitbreiding van de terrassen zou voor sommige gelegenheden echt hét verschil kunnen maken.

Ook vraagt de fractie van het CDA aandacht voor de sportverenigingen. De kantines mogen pas op 1 juli open tenzij deze gepacht wordt. ‘Dat is natuurlijk moeilijk uit te leggen aan verenigingen die de inkomsten ook hard nodig hebben’, aldus de Ruiter.

De CDA fractie vraagt daarom ook om op hele korte termijn in gesprek te gaan met de veiligheidsregio om de mogelijkheden te bespreken en zo de sportverenigingen en horecagelegenheden tegemoet te komen. De Ruiter: ‘De afgelopen maanden zijn zwaar geweest voor de horeca ondernemers en sportverenigingen. Als gemeente moeten we er alles aan doen om deze groep lokale ondernemers en sportverenigingen maximaal te steunen. Zo kunnen zij op een verantwoorde en veilige manier verder!

De gemeente liet gisteren al wel een paar voorbeelden van terrassen zien die groter zijn:

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
542VolgersVolg