8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Gele brug van 2 tot en met 5 juni afgesloten

De gemeente Zuidplas sluit de Gele Brug in Nieuwerkerk aan den IJssel bij de Dorpsstraat van 2 tot en met 5 juni af voor werkzaamheden. Dat is te zien aan borden op de route.

Volgens Melvin, een interactieve kaart voor werkzaamheden gaat het om herinrichting en tevens onderhoud aan de brug over de Ringvaart. Volgens de site, die de gegevens van de gemeente Zuidplas krijgt, duren de werkzaamheden een dag korter. De omleiding is met borden aangeven, zie ook de onderstaande kaart waarbij de groene route voor de fietsers en de blauwe route voor de auto is.

De gemeente geeft de media geen informatie over werkzaamheden. Uit eerdere persvragen uit 2019 bleek dat er een communicatie strategie voor opgebouwd is. Dit gebeurd ook op doorgaande wegen zoals de Schielandse Hoge Zeedijk waardoor incidentele reizigers uit Zuidplas verrast kunnen worden.

Op onze vraag ‘waarom wordt de media niet geïnformeerd over werkzaamheden?’ kreeg Gouwe IJssel Nieuws het antwoord “We informeren onze inwoners via verschillende kanalen: Direct omwonenden ontvangen bij grote projecten een brief over werkzaamheden van de gemeente. Verder informeren wij inwoners via onze eigen website, sociale media en via bebording“.

De werkzaamheden over de gele brug is echter alleen op de borden te vinden omdat het korter dan een week duurt, ook al is het een doorgaande weg. “werkzaamheden die korter dan 1 week duren, worden niet vermeld op de website maar via bebording” liet de gemeente al eerder weten.

Advertentie