8.5 C
New York
vrijdag 5 maart 2021

Selectie Laudame Financials VCN (bijna) compleet

Nu het, nadat de ALV groen licht heeft gegeven, definitief is dat Laudame Financials VCN volgend jaar Eredivisie gaat spelen, wordt het tijd om u op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in en rondom het team.

Na het, helaas voortijdig afgebroken, afgelopen seizoen is er afscheid genomen van drie speelsters: midden Dominique van der Lee verruilt na 8 jaar D1 voor VCN D2. De combinatie van opleiding tot kinderarts en spelen in de Eredivisie (en dus meer trainingsuren) was helaas niet meer mogelijk. Ook diagonaal Rosa van Agteren verruilt D1 voor D2 waar zij als passer-loper zal gaan spelen. Als laatste is er afscheid genomen van spelverdeelster Tess Bekkering. Zij gaat het komend jaar Topdivisie spelen bij Volley Tilburg.

Nieuw in de selectie van komend jaar zijn spelverdeelster (en Canadees international) Dani Dammers – Smith die overkomt van Sliedrecht Sport en midspeelster Kirsten van der Lecq die na een aantal jaren met fysieke problemen weer volledig fit terug keert op het oude nest. Zij speelde het afgelopen seizoen voor VSTS uit Bodegraven. Daarnaast wijzigt Anouk van Egmond van positie. Zij zal het komende seizoen zowel op de diagonaal- als op de passer-loperpositie spelen.

Hiermee bestaat de selectie op dit moment uit elf speelsters. Of eigenlijk moeten we zeggen 12, want uiteraard blijft Juliette Mol bij het team betrokken, al zal zij, door haar knieblessure, waarschijnlijk dit seizoen niet inzetbaar zijn. De overige speelsters van afgelopen seizoen blijven allemaal deel uitmaken van dames 1. Binnen de selectie is er in principe dus nog plaats voor een hoekspeler. De technische staf houdt hiervoor ogen en oren open.

Ook binnen de begeleiding zijn er wat kleine wijzigingen. Ivo Munter blijft trainer-coach en ook assistent Marijn Boerman blijft op zijn post. Afscheid is genomen van assistent-trainer Jo Rullens en zijn plaats wordt ingenomen door Ard Kramer die daarmee terugkeert als assistent. Verder gaat ook Vincent Stok (weer) assisteren bij de trainingen. De verzorging blijft in handen van sportmasseur Jan Verhaaf. Met een mogelijke data-analist worden nog gesprekken gevoerd.

Selectie Laudame Financials VCN 2020-2021:

Spelverdeelsters: Lisa Vossen
Dani Dammers – Smith

Midspeelsters: Anne Swart
Laura Kerkhof
Kirsten van der Lecq

Diagonalen: Elles Dambrink
Anouk van Egmond

Passer-lopers: Tessa de Boer
Maureen Weernekers
Louise Bijlsma
Juliette Mol

Libero: Marijke Lammers

Laudame Financials VCN heeft er het volste vertrouwen in dat er met deze selectie goed voor de dag kan worden gekomen in de Eredivisie en wil laten zien dat de resultaten tegen Eredivisieploegen in het afgelopen bekertoernooi zeker geen uitzonderingen waren.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg