8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Volle terrassen, stranden en plassen maar wel op afstand tijdens een mooie pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag was het vanaf 12:00 uur weer toegestaan, met in achtneming van de coronamaatregelen, op een terras wat te drinken. Gouwe IJssel Nieuws ging op pad en kon de conclusie trekken dat iedereen op goede afstand van elkaar bleef maar overal was het druk, zelfs op de Hoofdweg naar de Hornbach.

In overleg met de gemeente Zuidplas zijn er diverse terrassen opengesteld. Meer genieten in Moordrecht mocht op het Kerkplein open en wethouder De Haas was er als de kippen bij op het terras. In de andere dorpen gingen ook de terrassen open en overal werd netjes de anderhalve meter afstand aangehouden.

Het mooie weer gaf een extra reden om een terrasje te pakken maar op de stranden van Nesselande en Oud Verlaat was het ook druk en zeker ook op een goede afstand! Bij bootverhuur van Vliet in Oud Verlaat stond een wachtrij op afstand en bij de Roerdomp was het druk op de Rottemeren met suppen.

Maar niet iedereen koos voor rust en ontspanning. Voor de zoveelste dag achter elkaar was het druk bij bouwmarkt Hornbach, hierdoor stond de Hoofdweg vast voor het verkeer.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg