8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Waterschap pompt vers water in Ringvaart

Het waterschap, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn gestart met het pompen van vers, zuurstofrijk, water in de ringvaart van de Zuidplaspolder.

Door de warmte was er tussen gemaal Zuidplas in Waddinxveen en het Abraham Kroesgemaal in Moordrecht het zuurstofgehalte gedaald en werden er veel dode vissen uit het water gehaald. Het Hoogheemraadschap roept op om dode vissen te melden bij de gemeente Waddinxveen of Zuidplas.

In warmere perioden kan het zuurstofgehalte in het water dalen, hierdoor ziet u soms dode vissen in sloten of singels. Dat is een vervelend gezicht en het kan stinken. Soms kunnen wij dit voorkomen door de aanvoer van vers water met een hoger zuurstofgehalte. In droge periodes zoals deze, is dat lastig. Ook u kunt helpen de kans op dode vissen te verkleinen. Laat uw hond niet bij water poepen en voer eenden en vissen niet. Stoffen uit poep en gft-afval zijn een voedselbron voor blauwalg, bacteriën en kroos” is het advies van het waterschap.

ZWEM NIET IN DE RINGVAART!

Het waterschap roept op om niet te zwemmen in de Ringvaart : “Wij zien regelmatig jongeren zwemmen in de Ringvaart. Ondanks dat wij ons helemaal kunnen voorstellen dat het met dit mooie weer aanlokkelijk is, adviseren we om niet in de Ringvaart te zwemmen. Zeker nu de kwaliteit van het water niet optimaal is en er dode vissen in het water kunnen drijven. Alleen op de officiële zwemwaterlocaties wordt de hygiëne en veiligheid gecontroleerd tijdens het zwemseizoen. U vindt deze op www.zwemwater.nl en in de appstore op uw telefoon of tablet“. Toch werd er gisteren op meerdere plekken gezwommen in het water, er is ook geen persbericht uitgestuurd naar lokale media over het advies.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg