8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

SAZ Repair Café start 17 juni in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen

Op woensdagochtend 17 juni start SAZ Repair Café Zuidplas na versoepeling van de corona maatregelen in een nieuwe locatie: Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.


Elke 1e en 3e woensdagochtend van de maand is iedereen van 9:30 tot 12:00 welkom, bij SAZ Repair Café Zuidplas in Dorpshuis Swanla, met zijn of haar defecte apparaat. De vrijwilligers kijken of het lukt om het apparaat te repareren. Het maakt niet uit of het een koffiezetapparaat is, een stuk gereedschap of een oude klok. Het Repair Café draait nergens haar hand voor om.

Het afgelopen jaar had SAZ Repair Café een slagingspercentage van 60%. Grote kans dus dat u met een weer werkend apparaat naar huis gaat. Dan is het fijn als u een bijdrage doet in de fooienpot. En dat alles onder het motto: Weggooien? Mooi niet!

Vanzelfsprekend gaat het Repair Café ook werken volgens de RIVM richtlijnen. Komt u dus bij voorkeur alleen en ga het liefst vooraf thuis naar het toilet. Bij binnenkomst worden een paar vragen gesteld en de bezoekers geregistreerd. Alle apparaten worden eerst ontsmet en de reparateurs werken met eigen gereedschap.

Op 3 juni draaide het Repair Café proef. Zowel de facilitair manager van Dorpshuis Swanla Fred de Kreek, de coördinator van het Repair Café Peter Rommens, als Senioren Actief Zuidplas waren daar prima tevreden over. “ Met eenvoudige maatregelen kunnen we de risico’s voor de vrijwilligers en de bezoekers zo laag mogelijk houden ”. Er is in de zaal volop ruimte dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Hiermee is het Repair Café voor Dorpshuis Swanla een van de eerste activiteiten die kan plaatsvinden door de versoepeling van de corona maatregelen.

Dorpshuis Swanla is de 3e locatie van SAZ Repair Café Zuidplas. Ook in Zevenhuizen zagen SAZ (Senioren Actief Zuidplas), Swanla en het Repair Café de mogelijkheid dit samen op te zetten. Aangezien in Swanla veel en diverse bezoekers komen verwacht het Repair Café meer bezoekers dan vooral senioren.

Wethouder Jan Verbeek is bij de kleinschalige officiële opening aanwezig. Tegelijkertijd met de opening gaat het SAZ Repair Café Zuidplas mee in de verandering van de huisstijl van Repair Café Nederland.

Vanwege de corona maatregelen blijven de locaties Koffie Enzo in Nieuwerkerk ad IJssel en de
Kroon in Moordrecht van het Repair Café voorlopig nog gesloten. Een paar vrijwilligers doen
vanwege persoonlijk gezondheidsrisico’s ook nog niet mee. Ook veel andere activiteiten van SAZ kunnen voorlopig nog geen doorgang vinden.

Advertentie