8.5 C
New York
zondag 7 maart 2021

Twee bewoners gewond bij grote brand in drie woningen aan Schijfmos in Nieuwerkerk

Rond kwart voor negen in de ochtend is er een brand ontstaan in een woning aan de Schijfmos in Nieuwerkerk aan den IJssel. Binnen een kwartier is de brand opgeschaald naar een grote brand.

Hierbij zijn brandweervoertuigen uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda aanwezig om de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel te ondersteunen. Op sociale media komen berichten dat er veel gezinnen komen kijken en er wordt opgeroepen niet te komen kijken.

De rookwolken waren vanuit Dorrestein te zien

Om kwart voor tien werd het sein brand meester gegeven. De woordvoerder van de Brandweer Hollands Middel vertelde aan Gouwe IJssel Nieuws dat de melding in een van de woningen in de slaapkamer was en er een bewoner op het dak stond.

Dat laatste bleek later dat de bewoner op balkon stond en is met een ladder van het balkon gehaald. Twee bewoners van de woning op de begaande grond zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. In de andere bovenwoning was niemand thuis ten tijde van de brand.

De brandweer is nu nog aan het onderzoeken of er onder de dakpannen nog isolatie aan het branden is. De woningen worden nu geventileerd maar de woordvoerder vreest dat de bewoners voorlopig niet naar de bovenwoningen terug kunnen, maar dat moet nader onderzoek uitwijzen door de ODMH. De benedenwoning is geheel uitgebrand volgens de brandweer. Het Team Brand Onderzoek is inmiddels ter plaatse en gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Salvage gaat de bewoners verder ondersteunen.

Foto’s Eelco Slingerland

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg