8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Corona brandhaard in Zuidplas lijkt geblust

De coronabrandhaard van twee weken geleden lijkt te zijn geblust. De afgelopen dagen kwam er maar 1 besmetting bij. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM die voortaan per week in plaats van per dag gaan rapporteren.

In week 24 kwamen er vanuit een redelijk stabiele situatie ineens 14 nieuwe gevallen in een week bij. Onderzoek van de GGD kon geen echte cluster aanwijzen waar de besmettingen hebben plaats gevonden. Veel clusters hebben een aanwijsbare oorzaak zoals een bijeenkomst of een school, dit was volgende de GGD in Zuidplas niet het geval.

In Waddinxveen kwam er 1 extra besmetting bij, in Capelle en Gouda kwamen er meerdere besmettingen. Het aantal besmettingen kan veel hoger liggen omdat niet iedereen getest wordt. Het aantal mensen dat moest worden opgenomen of overleed aan de gevolgen is stabiel gebleven de afgelopen tijd.

Vanaf 1 juli volgt er weer een versoepeling van de maatregelen en hierdoor mogen de sportscholen weer de deuren openen. Veel sportscholen hebben buiten nu tenten staan om daarin te trainen. Het aantal mensen dat binnen mag komen is wel beperkt. Verder blijft de 1,5 meter afstand de norm en wie thuis kan werken blijft thuis werken.

Advertentie