8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Zevenhuizen vult 41 dozen met levensmiddelen voor de Boodschappenkast

De inwoners van Zevenhuizen hebben afgelopen vrijdag en zaterdag in totaal 41 bananendozen met levensmiddelen gegeven aan Stichting de Boodschappenkast. De vrijwilligers stonden voor de deur bij Jumbo van Keppel

Deze stichting zorgt er voor dat gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank maar wel in armoede leven in Zuidplas voor een tijdelijke periode met levensmiddelen geholpen kunnen worden. In de coronatijd is de vraag groter dan normaal geweest.

Daarom kreeg men hulp van Jumbo van Keppel in Zevenhuizen, een aantal vaste nodige boodschappen zoals rijst, pasta en conserven werden in de supermarkt in een speciaal eiland klaar gezet en voor de winkel werd een boodschappenlijst uitgedeeld. “Met deze pakketten kunnen we de gezinnen een tijd helpen, het zijn de vaste dingen die altijd nodig zijn en dat vullen we aan met de verse spullen die we inzamelen” aldus Nynke van de boodschappenkast.

Vrijwilliger Wim is nog onder de indruk van vrijdag toen een man een flyer meenam en toen hij met een halfvolle kar terugkwam haalde hij er een paar boodschappen uit en zei tegen Wim “wil jij de kar wegzetten en alles wat er in staat mag je houden”. De vrijwilligers van de boodschappenkast zijn erg blij en vooral dankbaar met de vele giften.

Advertentie