8.5 C
New York
dinsdag 20 oktober 2020

Montesssorischool en kindergemeenteraad houden Zuidplas-ticvrijedag light

Toen vorig jaar in juni de nieuwe kindergemeenteraad gekozen werd presenteerde Kate van Rossem, leerling van de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel, haar plan om plasticvrije dag in te stellen. Ze werd er geen kinderburgemeester mee, maar haar idee werd wel door de kindergemeenteraad gekozen om in actie te brengen.

De coronacrisis gooide echter roet in het eten, de Zuidplas-ticvrije dag was een evenement en mocht niet door gaan legde wethouder Verbeek uit. Daarom kwam er een light versie en werd het om haar school heen gehouden. Op woensdag 1 juli was het dan zover, kinderburgemeester Vienne Zwarteveld was er bij aanwezig (met een keten met enige vertraging) en onder begeleiding van jongerenwerker Rick Gort werd hulpmiddelen van de gemeente geregeld.

Na een inleidend verhaal van wethouder Verbeek (onderwijs en duurzaamheid) gingen de kinderraadsleden met groep 7 van de Montessorischool de wijk Dorrestein en het Oude Dorp in om daar plastic en restafval te rapen. De regenbui leek de kinderen niet te deren en vanuit alle struiken, veldjes en andere plekken werd er druk verzameld en in zakken gestopt.

Deze zakken met vuil werden, samen met de al meegebrachte plastic meegenomen. Uiteindelijk wordt al het plastic dat verzameld is door een bedrijf versnipperd tot kleine stukjes. Van die kleine stukjes plastic wordt een lamp gemaakt die op de school kan hangen.

Directeur Peter Rietveld met Kate en andere leden van de kindergemeenteraad

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg