8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Praktijk verkeersexamens groep 7 gestart in Moerkapelle (+video)

Op dinsdag 7 juli heeft Wethouder Jan Willen Schuurman de verkeersexamens gestart voor de groepen 7 van de basisscholen van Zuidplas. Dit examen is door de coronacrisis later dan normaal en niet alle scholen in de gemeente kregen het voor elkaar om dit examen te regelen.

De Rehobothschool had dit echter wel voor elkaar en zo vertelde wethouder Schuurman aan de kandidaten dat hij gaat voor 0 verkeersslachtoffers. Nadat de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland de regels hadden uitgelegd en de fietsen ook technisch waren gecontroleerd, konden de leerlingen vertrekken.

In de onderstaande video geeft Jan Willem Schuurman de tip waarom de kandidaten geen pinguïn moeten nadoen. De oplossing is terug te vinden in de video maar het is een goede tip voor alle kandidaten aan het examen.

Onder het startsein van Simon Fijan van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas en de vrijwilligers en ouders ging het verkeersexamen van start. Elk jaar krijgt de beste klas een wisseltrofee, afgelopen jaar ging deze naar de ElimSchool in Nieuwerkerk aan den IJssel. In Moerkapelle zijn alle vandaag alle 58 kandidaten geslaagd!

Advertentie