8.5 C
New York
vrijdag 5 maart 2021

Start boswerkzaamheden Bleiswijkse Zoom Zuid en Zevenhuizerplas

Staatsbosbeheer voert vanaf maandag 27 juli 2020 in opdracht van recreatieschap Rottemeren boswerkzaamheden uit in de Bleiswijkse Zoom Zuid en aansluitend aan de west- en zuidzijde van de Zevenhuizerplas .

Essentaksterfte

Het recreatieschap gaat essen die ziek zijn als gevolg van de essentaksterfte verwijderen. Daarnaast voert men regulier bosonderhoud uit in de vorm van dunningen en verjongingskap. Dat betekent dat het recreatieschap bomen gaat weghalen,waardoor andere bomen de ruimte krijgen om te groeien. Dit doet het recreatieschap om de bosstructuur te verbeteren.

Meer variatie

Op plaatsen waar open plekken ontstaan, plant men verschillende soorten nieuwe bomen en struiken, waardoor er meer variatie ontstaat. Rottemeren werkt op deze manier toe naar gemengde bossen met een hogere biodiversiteit. Deze bossen zijn beter bestand tegen ziektes en aantastingen.

Paden tijdelijk gesloten

Voor de veiligheid kan het zijn dat percelen en paden tijdens de werkzaamheden tijdelijk zijn afgesloten. De kapwerkzaamheden in de Bleiswijkse Zoom Zuid duren 5 á 6 weken. Vervolgens gaat Staatsbosbeheer dan verder bij de Zevenhuizerplas.

We verwachten daar circa 5 weken nodig te hebben. Vanaf november 2020 tot maart 2021 worden de open plekken opnieuw ingeplant. Na de werkzaamheden worden eventueel kapotgereden paden en percelen  weer netjes opgeknapt. Tijdelijk kan er wat overlast ontstaan. Wij rekenen op uw begrip” laat het recreatieschap weten op haar website.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg