8.5 C
New York
zondag 17 januari 2021

Waddinxveen, Gouda en Capelle stijgen weer met corona besmettingen- Zuidplas stabiel

In Waddinxveen, Gouda en Capelle aan den IJssel zijn op zaterdag 1 augustus het aantal besmettingen weer toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en BDDataplan van deze zag. In Zuidplas waren er geen nieuwe besmettingen.

In Waddinxveen steeg het aantal mensen met een positieve corona test met 3 naar 120. Hiermee is het aantal mensen met een besmetting in het dorp aan de Gouwe met 35% gestegen in een paar weken. De GGD gaf eerder aan dat het ging om een besmetting in een familie maar het lijkt als een olievlek uit te breiden.

In Gouda kwamen er vijf nieuwe besmettingen bij en is het aantal mensen dat besmet is gestegen tot 308. In Capelle aan den IJssel kwamen er drie besmettingen bij en liep het aantal besmettingen op tot 352. In deze beide gemeente loopt het aantal niet zo hard op als in Waddinxveen percentueel maar is ook hier de besmetting niet onder controle.

In Zuidplas blijft het vandaag gelijk en is de groei niet te vergelijken met de andere gemeenten. Daar kwamen de afgelopen 7 dagen vijf nieuwe besmettingen bij. Alle cijfers zijn in werkelijkheid veel hoger, niet iedereen wordt getest laat het RIVM en de GGD steeds weten


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg