8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Burgemeester Weber: afstand houden, afstand houden, afstand houden! (+video)

Daar waar de coronacijfers in Nederland de pan uit rijzen qua besmettingen is Zuidplas een week al zonder nieuwe positief geteste besmettingen. Burgemeester Weber is hier bij maar ook bevreesd over. Zijn advies blijft afstand houden en handen wassen. Dit zegt de burgervader in een interview met Gouwe IJssel Nieuws.

In Zuidplas is er een aantal weken een piek geweest maar volgens Weber is dit nooit een zogenaamd cluster geweest en stonden de besmettingen allemaal op zich. In de randgemeenten stijgt het aantal besmettingen ook en burgemeester Weber stelt ook dat Corona niet op vakantie gaat.

Weber adviseert dan ook om afstand te blijven houden en veel de handen te wassen. “Wij kunnen zelf zorgen dat Corona klein blijft met goed op te letten. Doe je het niet voor je zelf doe het dan voor een ander” aldus Weber in het onderstaande video.

Een mondkapje verplicht stellen ziet hij echt iets als laatste redmiddel en alleen nodig voor de grote steden waar het erg druk is maar maatregelen hierin is volgens hem dan wel iets wat inwoners zelf in de hand hebben.

Advertentie