8.5 C
New York
zaterdag 26 september 2020

Kind raakt te water in Zevenhuizerplas: veel hulpdiensten bezig met redding

In de late middag van maandag 10 augustus is een 7-jarig kind in de Zevenhuizerplas geraakt en kon door de familie niet meer worden gevonden. Daarop is een enorme inzet van de hulpdiensten rond 17:35 op gang gekomen. Het kind is na ca. 15 minuten aangetroffen, is gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Toen het kindje niet gevonden kon worden zijn de hulpdiensten met bijzonder veel eenheden ter plaatse gegaan, o.a. duikers, een boot en een dronevlieger. Behalve een ambulance is ook de traumahelikopter ter plaatse geweest om hulp te verlenen. Het incident langs de Siciliëboulevard in Rotterdam Nesselande werd als ‘groot waterongeval’ beschouwd.

Toen het kind uit het water is gehaald is het direct gereanimeerd. Vervolgens is het met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De huidige toestand van het kind is ons niet bekend.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt ons, dat – door de drukte op het strand en de boulevard – veel mensen getuige zijn geweest van de reddingsactie. Omdat de beelden van een dergelijke reddingsoperatie een enorme impact op mensen kunnen hebben, raadt de veiligheidsregio getuigen aan om slachtofferhulp in te schakelen als ze daaraan behoefte menen te hebben, tel. 0900-0101 (werkdagen 8:00-20:00 uur, weekend 10:00-17:00 uur).


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg