8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Blank Manuskript & Mindspeak bij ProgFrog in Nieuwerkerk

Aankomende zondag staan Timelock en Argus op het podium van ProgFrog en de week erop op zondag 5 februari staan de Oostenrijkse bands Blank Manuskript & Mindspeak in ‘t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aanvang is 15:00 uur en kaarten kosten 15 euro en verkrijgbaar via de website van ProgFrog.

BLANK MANUSKRIPT
De Oostenrijkse band Blank Manuskript lijkt een muzikale wonderkamer – internationaal succesvol met compromisloze bizarre rockmuziek, verwierf het ensemble een unieke reputatie. Hun muziek wordt gekenmerkt door zijn verfijnde symfonische arrangementen en uitgebreide psychedelische improvisaties, waardoor onze dagelijkse luistergewoonten worden opgeschud. Blank Manuskript creëert muziek gecombineerd met mystiek-levendige teksten om zijn publiek over te brengen naar flamboyante muzikale sferen die een uniek effect hebben op de luisteraars. Sociaalkritisch escapisme verenigt zich met creatieve uitmuntendheid en creëert hedendaagse programmatische rockmuziek voor insiders en zoekers, ver voorbij de onmenselijke banaliteit van de mediamachine.

MINDSPEAK
Mindspeak is een crossover prog band uit Oostenrijk opgericht in 2009 toen ze tussen de 19 en 23 jaar oud waren. Tien jaar later hebben ze hun 2e volledige studio album uitgebracht genaamd “Eclipse Chaser”. Het album bevat twee nummers en een 6-delige suite met de totale speelduur van het album op iets meer dan een uur.

Advertentie