8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Aantal nieuwe corona besmettingen stabiel in Zuidplas en Waddinxveen

Uit de nieuwe cijfers van het RIVM/BDDataplan op dinsdag 1 september is gebleken dat het aantal nieuwe besmettingen stabiel is in Zuidplas en Waddinxveen. In Gouda en Capelle aan den IJssel zijn de nieuwe besmettingen minder hoog dan in de voorgaande weken.

In Zuidplas hebben nu 203 mensen een positieve test afgelegd, een groei van 8 nieuwe besmettingen afgelopen week. Dat is net zoveel als de week ervoor. Ook Waddinxveen blijft gelijk ten opzichte van de voorgaande week met 4 nieuwe besmettingen erbij. Hier is het totaal aantal mensen met een corona besmettingen door een positieve test aangetoond, opgelopen tot 147. In Gouda kwamen er 21 mensen bij met een positieve test.

In de week van 24 augustus zijn er 4190 coronatesten afgenomen in de teststraten van GGD Hollands Midden (waar Zuidplas onder valt). In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen zijn in totaal 121 personen (2.8%) positief getest op corona. Een lichte stijging ten opzichte van de voorgaande week (2%). 1 patiënt werd de afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal testen waren wel minder dan vorige week.

3 patiënten overleden in Capelle

Het niet duidelijk of er een direct verband is met de corona uitbraak in verpleeghuis Rijckehove maar afgelopen week zijn er in Capelle aan den IJssel 3 mensen overleden door Corona en werd 1 patiënt opgenomen in het ziekenhuis. Er kwamen 15 nieuwe besmettingen bij waarmee het totaal opliep tot 474.

Advertentie