8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Zuidplas heeft nieuwe corona piek : 18 besmettingen in vier dagen

Zuidplas lijkt een nieuwe piek in het aantal corona besmettingen te hebben. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM/BDDataplan die op 5 september bekend zijn gemaakt. In vier dagen zijn er 18 inwoners positief getest op het COVID-19 virus.

Een dergelijke grote stijging van het aantal besmettingen is voor het laatst gezien in de piektijd van het coronavirus gedurende het voorjaar. Waar de besmettingen zijn is niet bekend, de GGD Hollands Midden maakt niet bekend in welk dorp het is. Het totaal aantal besmette personen met een positieve test is nu opgelopen tot 221. In werkelijkheid kan dit aantal veel groter zijn omdat niet iedereen klachten heeft of zich niet laat testen.

De afgelopen vier dagen is het aantal besmettingen hoger dan in Gouda en Capelle waar de voorgaande weken veel nieuwe besmettingen waren. De oorzaak van deze piek is niet bekend. Gouda had 15 nieuwe besmettingen, Capelle aan den IJssel 10 en Waddinxveen 5. In Zuidplas zijn er geen nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis of overleden.

Advertentie