8.5 C
New York
woensdag 3 maart 2021

Nieuwerkerk opent met ruime zege op Velocitas

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk is het korfbalseizoen 2020-2021 gestart met een 25-9 thuiszege op Velocitas uit Leiderdorp. Na een prima start pakte Nieuwerkerk een 4-0 voorsprong. Daarna zakte het niveau en kwam Nieuwerkerk ruim tien minuten niet tot scoren.

Velocitas kwam zo terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust was de stand 5-4. Nieuwerkerk zette op tijd aan en via onder meer drie damesgoals ging de ploeg van Simons en Van Essen rusten met een 10-5 voorsprong. In de tweede helft was Nieuwerker oppermachtig. De korf werd nog vijftien keer gevonden en Nieuwerkerk eindigde uiteindelijk met maar liefst tien doelpuntenmakers. Niels Stuurstraat werd met vijf treffers topscoorder in zijn 40 minuten
speeltijd.

Zes maanden lang moest het vlaggenschip van CKV Nieuwerker erop wachten. Het spelen van een officiële wedstrijd. Na de overwinning op HKC begin maart was het wachten op de kruisfinale. Corona gooide roet in het eten. Geen kruisfinale en geen Korfbal League. Het veldseizoen werd als “niet gespeeld” verklaard. Zonde, want met acht overwinningen in 2019 was Nieuwerkerk op het veld hard op weg naar promotie. Dit seizoen opnieuw
Overgangsklasse en Nieuwerkerk heeft vorig jaar laten zien dat de ploeg daar eigenlijk te goed voor is.

De ploeg bleef volledig intact. Fantastisch nieuws voor alles dat CKV Nieuwerkerk een warm hart toedraagt. Nog een seizoen genieten van deze talentvolle, sterke, jong en enthousiaste spelers. De selectie werd versterkt met de komst van Gerhard Gouderjaan van SDO.

Nieuwerkerk werd ingedeeld in een nieuwe poule waarin op voorhand Pernix, KVS en GKV worden gezien als concurrenten. OVVO, Velocitas, VEO en KVA maken de poule
compleet.

Nieuwerkerk begon met een thuiswedstrijd tegen Velocitas. Vorig veldseizoen was daar al een keer van gewonnen. Ook nu ging het goed. De start van de wedstrijd was voor Nieuwerkerk. Onder toeziend oog van veel maar stil publiek schoten Niels Stuurstraat en Lotte Dingjan Nieuwerkerk snel naar 2-0. Binnen de tien minuten was het via goals van Babette Blok
en Dani Hoogendoorn 4-0.

Daarna werd het wat minder. Kansen genoeg voor een frivool spelend Nieuwerkerk maar het vizier stond niet op scherp. Velocitas vond de korf pas in de 18e minuut. Na 21 minuten de eerste wissel voor Nieuwerkerk (zes heren speelden allemaal een minuut of 40). Direct na die wissel de 5-1 van Stuurstraat uit een vrije bal. Het was de aanzet naar een sterke fase van
Velocitas dat via twee goals van Nick v.d. Zee en een treffer van Sanne Glasbeek plots op 5-4 stond vijf minuten voor rust.

Met alweer zijn derde treffer schoot Stuurstraat zijn ploeg op 6-4 maar ook nu had Velocitas een antwoord. Eerst 1 goal in 18 minuten. Daarna vier goals in vijf minuten. De defensie van Nieuwerkerk was ook zeker wat minder scherp deze fase. In de laatste vijf minuten stelde Nieuwerkerk wat orde op zaken. Cathy van Horik schoot de 7-5 binnen en na een fraaie actie tekende Laura v.d. Linden voor de 8-5. De 9-5 van Stuurstraat was een prachtige doorloper (zijn 4e). Na die goal mocht Gerhard Gouderjaan zijn debuut maken voor Nieuwerkerk. Hij zag Van Horik met haar tweede schot de ruststand op 10-5 bepalen.

In de tweede helft nam Nieuwerkerk al snel definitief afstand van Velocitas. Via goals van Blok, Stuurstraat en Jop Brouwer werd het 13-5. Na de 13-6 van Velocitas scoorde Gouderjaan zijn eerste goal voor Nieuwerkerk. Topscoorder Stuurstraat werd de laatste 20 minuten naar de
kant gehaald. Toch had Nieuwerkerk hier geen last van. De goals vielen heel makkelijk in de tweede helft. Vooral het laatste kwartier. Leuk voor Gerhard Gouderjaan was dat hij in totaal drie mooie schoten wist te maken. Ook Miriam Swart kwam nog in het veld en wist te scoren. Na 18-7 liep Nieuwerkerk uit naar 23-7. De ploeg was in deze fase heel scherp en de korf werd makkelijk gevonden. De doelpunten werden verdeeld over tien spelers en dat is precies wat de coaches graag zien.

De laatste Nieuwerkerkse treffer was van Lotte Dingjan en daarna bepaalde Velocitas de eindstand op 25-9. Het was het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Klijn uit Moordrecht die, samen met zijn assistent Rijkaart van Capellen, ook tevreden kon zijn over de start van de competitie.

Een prima start voor CKV Nieuwerkerk. 25 goals is prima en slechts 9 treffers tegen natuurlijk ook. Voor het publiek was het vooral fijn dat er eindelijk weer eens naar Nieuwerkerk 1 gekeken kon worden. Het smaakt naar meer. Volgende week speelt Nieuwerkerk uit bij VEO in Voorburg. VEO won dit openingsweekend verrassend met 12-15 bij Pernix.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 5(1), Dani Hoogendoorn 3, Babette Blok 3, Jop Brouwer 3, Gerhard Gouderjaan 3, Cathy van Horik 2, Lotte Dingjan 2, Mats Rodenburg 2(1), Miriam Swart 1 en Laura v.d. Linden 1

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg