8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Gemeentehuis maandagavond afgesloten door bedreiging richting bestuurder

De ontruiming van het gemeentehuis op maandagavond 14 september is veroorzaakt door een bedreiging richting een bestuurder. Inmiddels is een 55-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Het gemeentehuis is weer toegankelijk voor publiek.

Maandagavond 14 september meldde Gouwe IJssel Nieuws dat het gemeentehuis volledig afgesloten was en dat alle geplande activiteiten verplaatst waren naar hotel Van der Valk. Opvallend was dat de gemeente maandagavond geen mededelingen deed over het afgesloten gemeentehuis. Dinsdagmiddag 15 september bleek dat het gemeentehuis maandagavond is ontruimd door de burgemeester in samenspraak met de politie. In het belang van het onderzoek en om de verdachte aan te kunnen houden is de ontruiming stilgehouden.

In een reactie laat de gemeente weten dat de ontruiming werd veroorzaakt vanwege een melding van verdachte omstandigheden. In het gemeentehuis zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Wel is er op maandagavond een 55-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden voor de bedreiging van een bestuurder. De bestuurder is de burgemeester of één van de wethouders van de gemeente Zuidplas. Wie er precies bedreigd werd wordt niet bekend gemaakt.

Inmiddels is het gemeentehuis weer toegankelijk. Alle activiteiten die gepland staan zoals de raadsvergadering gaan door.

Advertentie