8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

33 nieuwe corona besmettingen in een week in Zuidplas

In de afgelopen rapportage week (8 tot n met 15 september) zijn er 33 nieuwe besmettingen van het Covid-19 virus vastgesteld in de gemeente Zuidplas. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM Dit aantal zijn er 6 besmettingen meer dan voorgaande week.

Vooral in de teststraten is het aantal inwoners van Zuidplas, dat positief test, toegenomen. De gemeente leek wekenlang de groei van de besmettingen, zoals in Wadddinxveen en Gouda, te ontlopen maar de laatste weken piekt Zuidplas juist in de regio, net als bij buurgemeente Capelle aan den IJssel. Afgelopen week liet de GGD Hollands Midden al weten dat er geen echte clusters waarneembaar zijn waar de hoge aantallen aan toe te wijzen zijn op één specifieke plek en dat het mogelijk veroorzaakt kan worden door mensen die terug komen van vakantie. In Zuidplas zijn geen mensen opgenomen of overleden door het corona virus.

In Capelle aan den IJssel is er weer een cluster ontstaan in verpleeghuis Rijckehove en afgelopen week kwamen er 40 nieuwe besmettingen in deze buurgemeente. In Gouda kwamen minder besmettingen (+29) bij dan in Zuidplas. Waddinxveen had met +20 ook nog een grote groei. Ook in deze drie gemeenten zijn geen inwoners opgenomen of overleden afgelopen week.

De groei staat wel in vergelijking met de regio Hollands Midden waar Zuidplas, Waddinxveen en Gouda onder vallen. In deze regio zijn de meeste mensen die besmet raken tussen de 12 en 24 jaar oud. Opvallend is dat juist de groepen van 25 jaar en ouder zich veel meer laten testen. Het lijkt alsof jongeren het corona virus en kans op besmetting niet al te serieus nemen.

Bron : GGD Hollands Midden

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg