8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Oversteekhelden in actie voor ‘maak een punt van 0’ (+video)

Met de themaweek ‘Maak een punt van nul’ staat deze week de verkeersveiligheid in Zuid-Holland centraal. Eén van de acties is de Verkeershelden Challenge.

Maandag 15 september er een actie plaats rond de fiets- en voetgangersoversteekplaats kruising Batavierlaan – Singel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een campagneteam van 3 mensen in rode helden capes ging in gesprek met verkeersdeelnemers over oversteekgedrag. De voorbijgangers gingen dan op de foto in het speciale actiebord.

Organisator ROV-ZH en wethouder Jan Willem Schuurman lieten weten dat het een zeer geslaagde actie was. Er was speciaal voor dit kruispunt gekozen omdat het een van de vijf hotspots waren uit het verkeersonderzoek “Prikker op de kaart”. Tijdens dit onderzoek werd door inwoners dit kruispunt als verkeersonveilig gezien.

Voor de camera van Gouwe IJssel Nieuws gaf wethouder Schuurman meer uitleg over de actie en wil van elke verkeersdeelnemer die oversteekt een oversteekheld maken.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg