8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Rijkswaterstaat hoopt fietsbrug A20 bij Gouwe Park einde van jaar weer te openen

Vorig jaar eind oktober is bij een reguliere inspectie schade aan het beton van de fietsbrug over de A12 bij Moordrecht geconstateerd tussen de Vijfde Tochtweg en het Gouwpark.

Deze brug is nu al een tijd afgesloten met omleidingen en de brug zelf is met hekken en stalen barriers afgesloten. Fietsers moeten nu via de coenecoopbrug of via ’t Weegje omfietsen om op het Gouwe Park te komen.

Op de vraag waarom de brug is afgesloten kreeg Gouwe IJssel Nieuws het volgende antwoord : “De fietsbrug, waar ook trekkers overheen gingen, is een aparte constructie die later aan de brug voor het autoverkeer is gehangen. De brug voor het autoverkeer heeft geen schade. De schade aan het beton, ontstaan door ouderdom, was van dien aard dat Rijkswaterstaat uit voorzorg besloot de fietsbrug af te sluiten“.

Rijkswaterstaat wil de brug wel weer openen en is druk in de weer om het te herstellen zoals de woordvoerder liet weten “Onze aannemer bekijkt op dit moment wat de oplossingen kunnen zijn t.a.v. mogelijkheden reparatie fietsbrug. We schatten dat we medio september een keuze gemaakt hebben in welk scenario we gaan uitvoeren. We streven ernaar er naar om het fietspad voor het eind van dit jaar weer in gebruik te hebben. Dit alles doen we in goed overleg met de gemeente Zuidplas“.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg