8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Netjes in de pas bij de Kiss&Ride want de politie staat er (+video)

Op vrijdagmorgen 18 september stond er in Moerkapelle een team van politie, handhaving, Veilig Verkeer Nederland en een zebra in gemeentedienst klaar voor de Brede School aan de Windvaan in Moerkapelle.

Doel van de ochtend is de ouders wijzen op de regels rond de Kiss & Ride strook voor de school als onderdeel van de actie “de scholen zijn weer begonnen” die de gemeente Zuidplas start met haar partners.

Veel ouders gedroegen zich voorbeeldig voor de school, mogelijk ook omdat het al op de Whatsapp groepen al vermeld was dat “men” er stond. Bij de politie komen vaak klachten binnen over het gedrag van auto’s op het gebied waar ook veel ouders en kinderen op de fiets of wandelend naar toe komen.

De politie waarschuwde wel automobilisten waarvan er geen gordel of goede zitjes waren gebruikt. Het excuus ‘Het zijn mijn kinderen niet’ kon rekenen op weinig begrip van de agenten. De Rehobothschool heeft de schooltijden een beetje verdeeld met de Keijzerschool waardoor niet iedereen tegelijkertijd op school komt. Verkeer voor de Keijzerschool komen aan de andere kant van de school waardoor de drukte verdeeld wordt.

Wethouder Schuurman en Louis de Haan van Veilig Verkeer Nederland in Zuidplas leggen in onderstaand interview uit waarom deze acties belangrijk is.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg