8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Zorgen bij burgemeester Weber over vele besmettingen in Zuidplas (+video)

Burgemeester Weber maakt zich zorgen over de groei van het aantal besmettingen. Dat laat hij weten in een interview (zie video onderaan) over het hoge aantal besmettingen in de gemeente.

Het is niet alleen in de studentensteden maar in de veiligheidsregio Hollands Midden scoort Zuidplas hoog” stelt de burgemeester. Hij roept iedereen op om zich weer beter aan de maatregelen te gaan houden die er zijn zoals handen wassen, afstand houden en bij klachten thuis blijven en laten testen. “Het baart mij extra zorgen omdat het herfstseizoen nog moet beginnen” aldus Weber.

In een oproep roept de burgemeester in Hart van Holland en op deze site om samen corona onder controle te krijgen.

In het interview legt de burgemeester uit dat hij veel overleg heeft met de veiligheidsregio Hollands Midden, die onder leiding staat van burgemeester Lenferink van Leiden. Op dit moment kan de burgemeester zelf geen maatregelen nemen als het echt qua besmettingen uit de hand loopt. Hierbij kan Weber nu nog alleen via de veiligheidsregio maatregelen laten nemen maar als de nieuwe Coronawet aangenomen is komt er meer bij de burgemeesters zelf te liggen.

Vlak na het interview bleek dat Zuidplas het meeste aantal besmettingen op één dag had sinds de corona uitbraak, 18 mensen zijn op 23 september positief getest en 1 persoon is opgenomen in het ziekenhuis. De vorige dag piek was in april met 12 besmettingen. De burgemeester laat weten in het interview dat alleen clusters worden gemeld als daar een reden voor is en verder weet hij ook niet hoe de verdeling per dorp is. Deze vraag wordt door de lezers van Gouwe IJssel Nieuws regelmatig gesteld bij de redactie.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg