8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Gezocht : Kern met pit!

Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit
ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot
netwerk.

Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor
hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving
voor Kern met Pit 2021 is nu geopend!

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn al ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Kern met Pit Zuid-Holland

Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in Dirksland, Zuid-Holland, waar inwoners het initiatief startten om de watertoren te behouden en deze te beheren, benutten en te gebruiken voor sociale en culturele activiteiten van de bevolking van GoereeOverflakkee en meer in het bijzonder het dorp Dirksland. Activiteiten als klimmen, abseilen, een expositie bekijken en eten en drinken. Een prachtig initiatief! Niet voor niks de trofeewinnaar van Kern met Pit Zuid-Holland 2019.

In 2018 werd in Zuid Holland de provinciale winnaar een initiatief uit Zuidplas. De vrienden van de Hennipgaarde waren het initiatief van de provincie en won uiteindelijk de zilveren pit.

Meedoen

Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2021. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt. Schrijf je nu in voor Kern met Pit 2021. Bekijk hier de video voor een sfeerimpressie!

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg