8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Nog steeds veel Corona besmettingen in Zuidplas, stijging is gelukkig minder

De coronapiek in de gemeente Zuidplas lijkt iets af te vlakken. Hierdoor komt Zuidplas niet meer voor in de absolute top van Nederland. Die conclusie kan getrokken worden doordat er de laatste dagen ‘maar’ 32 besmettingen zijn gemeld. Over de afgelopen 7 dagen gaat het nog altijd om meer dan 100 besmettingen. In zeker drie van de vier Zuidplas dorpen zijn er gevolgen door besmettingen met het virus.

Op dinsdag 29 september waren er 9 nieuwe besmettingen net als op woensdag 30 september. Op donderdag 1 oktober werden 14 nieuwe positief geteste patiënten gemeld door het RIVM. In totaal zijn 461 mensen in Zuidplas besmet geraakt waarvan bijna de helft pas de afgelopen maand.

De gevolgen zijn wel zichtbaar in de gemeente. Naast de gesloten apotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel moest vv Groeneweg in Zevenhuizen door een besmetting de wedstrijd tegen Antibarbari uitstellen. In Moordrecht zijn enkele klassen van basisschool Ixieje naar huis gestuurd. Meerdere leerkrachten hebben daar Corona opgelopen. De gemeente Zuidplas besloot om de gemeenteraadsvergaderingen van deze week uit te stellen.

Om Zuidplas heen lopen de positieve testen momenteel hard op in Capelle aan den IJssel en Gouda. Alleen in Waddinxveen is het aantal besmettingen lager in verhouding met het aantal inwoners.

In de regio van GGD Hollands Midden zijn afgelopen week 10% van de geteste mensen positief getest. Volgens de WHO moet die cijfer eigenlijk onder de 5 % blijven. Voor Zuidplas lag dit afgelopen week rond de 15% en deze week op 13,6%. Nog steeds roept de GGD op om altijd bij klachten te testen ook al is dit vaak buiten de regio. Test resultaten komen de laatste tijd weer vaker snel beschikbaar. Soms al binnen de 10 uur na een test.

Advertentie