8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Mantelzorg special 2 : kinderen als mantelzorgers

Deze week is het de week van de jonge mantelzorgers. Mantelzorg lijkt iets met oude mensen maar niks is minder waar. Kinderen die al zorg moeten verlenen op jonge leeftijd aan een ouder die om wat voor reden dan ook hulp nodig heeft.

Het klinkt gek maar het is voor kinderen soms dagelijkse kost. Mama of Papa die niet meer kan doen en daarom geholpen moet worden. Soms wat misschien nog minder zichtbaar is, een broertje of zusje hebben met een of meerdere beperkingen en elke hulp welkom is.

In de gemeente Zuidplas werkt het steunpunt Mantelzorg hard om deze kinderen soms uit even uit de situatie van thuis en zorg te halen en weer even kind te laten zijn. Annelies Simons van Welzijn Zuidplas werkt hard om dit te laten plaats vinden. Gewoon ff niet hoeven te zorgen voor ouder, broer of zus maar lekker knutselen, een film kijken of lekker klessebessen.

Annelies verteld in het onderstaande filmpje haar ervaring dat een kind aan het einde van de avond al in gedachten thuis is, weer terug moet naar de thuissituatie en daarvan al in de overlevingsmodus gaat. Deze week kunnen jonge mantelzorgers springen om er even uit te zijn. Wie meer informatie hierover wil hebben kan contact opnemen met het steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas.

Advertentie