8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Bijeenkomst voor verzorgers van een naaste met dementie

Hoe ga je ermee om als een naaste van jou dementie heeft? Dat is geen eenvoudige vraag. Steunpunt Mantelzorg van Stichting ZO! wil daarbij helpen en organiseert op woensdag 13 maart het lotgenotencontact voor mantelzorgers van een naaste met dementie.

Tijdens het lotgenotencontact worden tips en ervaringen gedeeld. Iedereen is van harte welkom in de Meidoorn 1a in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bijeenkomst begint  om 14 uur met koffie of thee en het duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Omgaan met verdwalen/dwaalgedrag bij dementie    

Door dementie kan het gebeuren dat iemand niet meer weet waar hij is, of wat hij ging doen. Maar ook niet meer weet hoe terug te lopen en daardoor dus makkelijker kan verdwalen. Even naar de brievenbus lopen lijkt zo eenvoudig, maar kan voor iemand met dementie heel ingewikkeld zijn. Ook dwaalgedrag komt veel voor bij dementie. Soms plotseling de deur uitlopen, rondjes door het huis lopen, naar huis willen of midden in de nacht opstaan.

Preventieve tips van wijkagent

In de bijeenkomst krijgen deelnemers tips hoe je hier mee om kunt gaan. Daarnaast delen ze ervaringen en tips met elkaar. Ook de politie krijgt te maken met mensen die verdwaald zijn en de weg naar huis niet meer weten. Daarom schuift ook de wijkagent aan en zal bespreken wat je bijvoorbeeld preventief al kunt doen.

Opgeven voor deze middag kan via de agenda op www.zovoorelkaar.nl of via een mail naar mantelzorg@stzo.nl.

Advertentie