8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Basisschool Nessevliet in Oud Verlaat gesloten na Corona besmetting leerkrachten

De basisschool Nessevliet in Oud Verlaat is vanaf 5 oktober gesloten omdat drie leerkrachten positief zijn getest op het Covid-19 corona virus. De ouders zijn inmiddels door de school op de hoogte gebracht.

De oudste school van de gemeente Zuidplas is voorlopig tot en met vrijdag gesloten : “In overleg met de GGD en de bestuurder van De Vier Windstreken (ons schoolbestuur) is besloten dat de school met ingang van heden voor alle leerlingen en leerkrachten te sluiten tot en met 9 oktober” laat de school weten aan de ouders.

De ouders zijn inmiddels ook door de GGD Hollands Midden benaderd om goed op te letten op de gezondheid : “U krijgt deze informatie omdat u mogelijk contact heeft gehad met een COVID-19 patiënt. U moet uw gezondheid extra goed in de gaten houden omdat u nog ziek kunt worden tot en met 10 dagen na het laatste contact met deze persoon”. Overigens woont meer dan 80% van de kinderen niet in Zuidplas maar in Rotterdam.

Burgemeester Weber bevestigde alleen aan de gemeenteraad dat er een school in Zevenhuizen is gesloten. Tijdens deze vergadering benadrukte de burgemeester dat hij alleen maar dit soort clusters weet en niet het aantal per dorp. Op vragen van Ferry Van Wijnen (VVD) legde de burgemeester uit dat de handhaving door de bekende reden gehalveerd is en de best gedaan wordt om het team weer op sterkte te krijgen.

Weber legde uit dat de voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden, burgemeester Lenferink van Leiden, de instructies van het kabinet uitvoert maar bijna altijd na consultatie van andere burgemeesters in de regio. Dit kan soms een botte uitwerking hebben. Hij doelde hierop op de vraag van Helmer dat Hit bij de golfbaan nu gesloten is. Ook voor theater Swanla is er geen uitzondering gemaakt dat er meer dan 30 aanwezigen binnen mogen komen als culturele instelling ondanks het verzoek van de burgemeester bij de veiligheidsrisico. De schouwburg in Gouda mag wel meer dan 30 mensen binnen mogen komen van de veiligheidsregio.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg