vrijdag 26 april 2024

RECO-ZVH kan geen vuist maken tegen Amysoft Lycurgus

afgelopen zaterdag begon de competitie van de eredivisie en vanwege COVID-19 perikelen vielen wedstrijden uit en alleen de wedstrijd van RECO ZVH tegen de SuperCup winnaar Amysoft Lycurgus uit Groningen werd gespeeld. De goed ingespeelde Groningers wisten zoals verwacht mocht worden een 3-0 overwinning te behalen, via de setstanden 17-25, 14-25 en 19-25

Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman konden zaterdag niet beschikken over hun vaste libero Mika Prins zijn plaats werd ingenomen door Thomas van Rij. De basis die in het veld kwam bestond verder uit Bram Wiltenburg, Gianno Beij, Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Cain van Hal en de nieuwe middenaanvaller Niels de Vries. Vanaf het begin zette Lycurgus de toon door met een sterke service de verdediging van RECO onder druk te zetten. In de beginfase wisten de Zevenhuizense heren mede door onnauwkeurige aanvallen van Lycurgus bij te blijven tot 9-9. Daarna werden de aanvallen nauwkeuriger en wist een van de Canadese aanvallers sterk te scoren.

Bij 9-12 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out om zijn spelers te instrueren. De service werd gelijk teruggehaald. In de rally’s daarna wist Niels de Vries een aantal keren de Lycurgus aanvallen te blokkeren, maar kon RECO niet dichterbij komen. Na een tweetal sterke blokacties van de Groningers ging deze set met 17-25 naar hen toe. In de tweede set ging Lycurgus door, waar ze in de eerste set mee eindigden, twee blokpunten op rij voordat Chris van Mullem met zijn aanval de service wist terug te halen. RECO bleef hierna in het spoor van Amysoft door blokkeeracties van Benjamin Parkinson en een aanval van Gianno Beij. Coach Kristian van der Wel wisselde bij 7-13 Cain van Hal voor Max Nieuwstad om een andere aanval simplus te krijgen. Deze wist gelijk te zorgen dat de opslag terug gehaald werd. Bij 8-13 voerde RECO coach een dubbele wissel uit, Bram Wiltenburg en Gianno Beij werden vervangen door Timothy Scheffers e n Vincent van der Kraats. Dit had niet voldoende effect en bij 13-19 werd er weer terug gewisseld. Lycurgus ging onverdroten door en nu werd met 14-25 deze set in hun voordeel afgesloten.

In de derde set met Timothy Scheffers en Max Nieuwstad in de basis wist RECO tot 8-8 bij te blijven, maar nadat de servicemachine weer op volle toeren ging draaien bij Lycurgus werd door hen weer afstand genomen. Bij 8-13 kwam Cain van Hal weer voor Max Nieuwstad binnen de lijnen. De Zevenhuizense heren bleven op gepaste afstand hun punten scoren. Bij 13-19 kwam Ludrich Innocente voor Benjamin Parkinson, waarna bij 15-20 de bekende dubbele wissel werd uitgevoerd. RECO wist met hun blok en aanval dichterbij te komen en bij 19-22 nam Lycurgus coach zijn eerste time-out. Dit had effect en zij liepen gelijk uit naar een 19-25 setwinst en de 3-0 overwinning.

Voor de RECO ZVH heren staat als alles doorgaat de wedstrijd in Sliedrecht om 20.00 uur tegen Sliedrecht Sport op het programma. Voor Sliedrecht Sport zal dit dan de eerste competitie wedstrijd zijn.  Uiteraard zal deze weer via live-stream te zien zijn.

RECO ZVH: Cain van Hal (4)(Max Nieuwstad (2)), Niels de Vries (6), Gianno Beij (5)(Vincent Kraats ), Chris van Mullem (7), Benjamin Parkinson (6)(Ludrich Innocente (1)), Bram Wiltenburg (Timothy Scheffers), Thomas van Rij (L)

Amysoft Lycurgus: Hassein Ghanbari (6), Luke Herr (5), Bennie Tuinstra (15), Dennis Borst (8), Jerome Cross (15), Auke van de Kamp (8), Erik van der Schaaf (3), Steven Ottevanger (l)