8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Teleurstelling over regenboogvlag die wel voor maar niet op Coming-out day hangt in Zuidplas

Gemeenteraadsleden in Zuidplas hebben op de sociale media hun teleurstelling niet onder stoelen of banken gestoken dat de regenboogvlag niet op Coming-out day op 11 oktober hing voor het gemeentehuis van Zuidplas.

Afgelopen vrijdag hees burgemeester Weber de vlag en werd er een persbericht uitgestuurd naar de media met de film, onderaan dit artikel. Dit was het tweede jaar dat de gemeente zelf de vlag ophangt, voorgaande jaren gebeurde dit op initiatief van enkele partijen uit de gemeenteraad onder aanvoering Jan Ambachtsheer (VVD).

Hij was dan ook verbaasd dat er geen vlag hing en zette dit op sociale media. Aan deze site legde Ambachtsheer zijn teleurstelling uit: “Nadat ik een aantal jaren het initiatief heb genomen om op coming out day de regenboogvlag te hijsen was het dit jaar voor de tweede keer de beurt aan de gemeente zelf. Ik had begrepen dat de vlag, die vrijdag door de burgemeester werd gehesen tot en met zondag (coming out day) zou blijven hangen. Helaas is dit door een intern misverstand bij de gemeente niet zo gegaan. Dat is uitermate jammer, want die vlag is nog hard nodig als symbool voor tolerantie. Maar de intentie was er en ik ga er vanuit dat dit een goede reden is om volgend jaar wat grootser uit te pakken !”.

Burgemeester Weber liet weten op Twitter dat het wel de bedoeling was dat de vlag het hele weekend zou hangen.

Chantal van de Griek-Bon (D66) had eerder die dag een foto geplaatst van de regenboogvlag op de Ringvaartkerk en liet haar teleurstelling aan Gouwe IJssel Nieuws weten: “Teleurstellend dat de regenboogvlag vandaag op Coming Out Day niet op het Raadhuisplein te zien was. De regenboogvlag zou na het hijsen op vrijdagochtend blijven hangen tot eind vandaag. D66 staat voor een inclusieve samenleving waarin we respect hebben voor elkaar en iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Daarom hechten wij veel waarde aan het hijsen van de regenboogvlag!“.

Aan het eind van de middag liet wethouder Daan de Haas weten dat de vlag alsnog was opgehangen. Zuidplas heeft geen goede ervaringen met vlaggen, behalve dit misverstand werd er eerder al een vlag ondersteboven opgehangen.

Advertentie