8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Burgemeester Weber : Let een beetje op elkaar in deze tijd! (+video)

Burgemeester Weber maakt zich grote zorgen over de besmettingscijfers in de gemeente en rond de gemeente heen. Dat vertelde hij vanmiddag via de digitale opname tegen Gouwe Ijssel Nieuws.

Hij noemde de groei van de besmettingen zorgelijk en dat randgemeenten zoals Gouda en Capelle verder groeien dan Zuidplas ziet de burgermeester niet als iets positief maar dat deze gemeenten nog erger getroffen zijn dan Zuidplas. Hij is dan ook van mening dat dit nog slechter nieuws is voor deze gemeenten dan het al is voor Zuidplas.

Afgelopen week is de burgermeester op pad geweest geweest met sport wethouder Verbeek om te kijken wat deze crisis te weeg brengt bij de verenigingen in Zuidplas. Nu met de nieuwe maatregelen door bijvoorbeeld het stoppen met wedstrijden bij de sportverenigingen, gaat de burgemeester in gesprek bij de verenigingen. Hij gaat met wethouder Verbeek langs en roemt de inspanningen van de verenigingen die het niet makkelijk hebben.

In het interview steekt de burgmeester ook een hart onder de riem van de Horeca die nu vier weken gesloten wordt. Hij hoopt op goede steunmaatregelen van de Rijksoverheid zodat de bedrijven kunnen blijven bestaan. Hij roept, zoals als eerder, iedereen op om zich aan de maatregelen te houden, iedereen. Daarnaast vraagt hij vooral op elkaar te letten.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
542VolgersVolg