8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

PvdA/GroenLinks wil aanpak verpaupering gebouw van voormalig tuincentrum Zilverberk in Zevenhuizen

De fractie van de PvdA/Groenlinks heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W van Zuidplas over de verpaupering van het gebouw van het voormalige tuincentrum Zilverberk aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen.

Nadat het tuincentrum was vertrokken, dat daar samen met Blokker inzat, is er een tijd een kringloopwinkel die het pand heeft gehuurd. Na vertrek was het terrein een opslag terrein van diverse containers waar de PvdA/GroenLinks al eerder vragen over had gesteld.

Na vertrek is de verpaupering doorgegaan volgens raadslid Martin Damen: “Al eerder heb ik het college verzocht om alert te zijn op dit terrein. Tijdens een voorjaarsstorm zijn de omheiningshekken omgewaaid. Na verloop van tijd zijn er een aantal hekken verdwenen waardoor het terrein eenvoudig is te betreden“.

Damen vraagt de gemeente om een ordelijke situatie te creëren want volgens hem moet de verpaupering en het vandalisme stoppen : “Geregeld worden er ruiten ingegooid, er wordt afval achtergelaten, kortom een verpauperende situatie. Een situatie die wij niet moeten wensen. Het komt ook omdat een deel van de gestalde containers open zijn en de inhoud geleidelijk aan op het terrein komt te liggen

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg