8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Kinderen van kinderopvang IJsselkids zetten zich in voor War Child

Wat hebben War Child en IJsselkids Kinderopvang gemeen? Ze zetten zich beiden in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen gaat op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challengevan start.

Meet & greet met NL topscorer Miedema

Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen van IJsselkids in Zevenhuizen en Moerkapelle samen met de kinderen op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie.

“Kinderen bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle kinderen zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen.

Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De kinderopvanglocatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal!

De Wondere Wereld

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. IJsselkids helpt kinderen zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans.

Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.”

Leeuwinnen international Vivianne Miedema
Advertentie