8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Brokken beton vallen naar beneden bij treinstation Nieuwerkerk

Bij het NS station in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn afgelopen weekend twee brokken beton naar beneden gevallen. De brokken vielen op het voetpad onder het station aan de Kerklaan.

Het gaat om een stuk van ruim 1,2 kg en een stuk van bijna een kilo die op het voetpad lagen. Op een van de brokstukken zaten roestplekken, vermoedelijk van de bewapening van het beton. De hoogte is ongeveer 3 meter dus mocht iemand onderdoor zijn gegaan zou dit lelijke verwondingen en schade kunnen opleveren.

De woordvoerder van ProRail heeft aan Gouwe IJssel Nieuws laten weten “ProRail is geschrokken van het feit dat er brokstukken van het viaduct op de weg belanden. Dat is een gevaarlijke situatie waar meteen iets aan moet gebeuren. Medewerkers van ProRail en van onze aannemer zijn daarom onmiddellijk ter plaatse gegaan om de situatie te inspecteren en om een plan op te stellen om het viaduct direct weer veilig te maken om onderdoor te gaan“.

Al tijden zijn NS, ProRail en de gemeente Zuidplas aan het kijken hoe het station opgeknapt zou kunnen worden. Er zijn al meer stukken beton losgekomen. “Al langere tijd zijn wij bezig met een oplossing voor de lange termijn. Het kost helaas veel tijd om tot die oplossing te komen. Daar is diepgravend onderzoek voor nodig, om te zorgen dat we de juiste maatregelen treffen.
In de tussentijd hebben we de aannemer gevraagd om met regelmaat losse brokken beton los te trillen (met een tijdelijke afzetting) om situaties zoals die van vandaag te voorkomen. Wij hebben navraag gedaan bij de aannemer en het brok dat is gevonden komt niet van zo’n ‘trilactie’. Dat betekent dat onze veiligheidsmaatregel niet werkt”
aldus de woordvoerder van ProRail. Hij laat weten dat nog niet bekend is welke maatregelen genomen gaan werden maar dat het voor ProRail wel haast heeft.

Brok beton van 1,247 Kg

Advertentie